Muncie PTO Shaft Продолжување

продолжување Muncie PTO вратилоОпис:

продолжување вратило Muncie PTO, за Алисон 3000 и 4000 пренос серија овозможи полесно хидраулична инсталација на пумпата со поместување на хидраулична пумпа качи на задниот дел на пренос. Вратило Екстензии се достапни за повеќето Алисон 3000 & 4000 Series transmission applications and popular pump mounts.

Клучни карактеристики / Предности:

  • одговара на Алисон 3000 и 4000 серија преноси – Популарни автоматски менувачи
  • Директен месеци голем брзина или клипни пумпи – заменува погонска група; Парчињата инсталација време
  • Заменува предните дискови моторот – Елиминира цената на пред монтажа; подобрување на ефикасноста на – пумпа се наоѓа поблиску до снабдувањето со нафта
  • Лоцира пумпа под камионот – побезбедна локација
  • Четири големини излез – S.A.E. “B”, “BB”, “C”, и DIN 5462 – Одговара на популарните модели пумпа

заеднички апликации:

  • Одбива опрема

  • Нови опрема

  • депонија тела

  • Мраз и снег контрола на возила

Muncie Вратило Екстензии БрошураMuncie PTO Shaft Extensions Brochure

Преземи како PDF

Muncie Вратило Екстензии Делови сломMuncie PTO Shaft Продолжување Делови слом

Преземи како PDF

Прирачник Muncie Вратило Екстензии КористењеУпатство за инсталација Muncie PTO Shaft Продолжување

Преземи како PDF

ЗАБЕЛЕШКИ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ вратило:

1. Пренос мора да има Балка инсталиран како обезбедени од страна на производителот на возилото.

2. Алисон 4000 серија: ES моментов не се достапни за 7 брзина на пренос HD4700. во моментов не е достапен за било кој 4000 забавувач или единици со задни-монтирани масло охладители.

3. Сите ES колекции се за вратило аранжмани ниска PTO. "3" на левата страна и "1" на десната страна.

Muncie PTO Shaft Продолжување Спецификации
Излез вратило Опции S.A.E. “B” S.A.E. “BB” S.A.E.”C” ОД 5462
Rotatable пумпа Прирабница Да
Собранието Artangements 2
приближна тежина 42 lbs. (19.05 Килограм.)
Макс вртежен момент
сО CD10:
наизменичното 400 lbs.ft. (542 nm)
континуирано 280 lbs.ft. (379 nm)
СО CS10 / 11:
наизменичното 500 lbs.ft. (678 nm)
континуирано 350 lbs.ft. (475 nm)
СО CS24 / 25:
наизменичното 325 lbs.ft. (440 nm)
континуирано 228 lbs.ft. (308 nm)
СО CS40 / 41:
наизменичното 600 lbs.ft. (813 nm)
континуирано 430 lbs.ft. (569 nm)
MAX HP (@ 1,000 RPM)
сО CD10: 76 HP (57 kW)
СО CS10 / 11: 95 HP (71 kW)
СО CS24 / 25: 62 HP (46 kW)
СО CS40 / 41: 42 HP (85 kW)
Камион делови Магазин

<стр style =”текст-align: центар;”><span style =”боја: #ffffff; големина на фонтот: 34px;”><силна>Треба слободен ПОДДРШКА ОД ЕДЕН ОД НАШИТЕ ЕКСПЕРТИ?</силна></span></стр>

ЈАВИ СЕ СЕГА &gt;
Ни е-мејл &gt;