Muncie CS41 PTO

Muncie CS41 PTOОпис:
Серија PTO CS41 е екстра тешки, Спојката Shift del Torrente, наменета за Алисон WorldR и Caterpillar автоматски менувачи. Серија PTO CS41 е ангажиран од страна на електромагнетниот активира, квачило пакет и се карактеризира со далечински монтирани електромагнетниот за повеќе компактен монтажен. На CS41 е оценет со 600 lb.ft. вртежен момент / интермитентна и 420 lb.ft. вртежен момент / континуирано.

Ако имате било какви прашања или е потребна помош идентификување на вашиот del Torrente, или делови, контактирајте со нас денес, или јавете ни се од понеделник до петок 8 часот претпладне за да се 5 часот попладне EST на 877-766-4600 или 407-872-1901. Ние нудиме истиот ден, превозот во светот. посетете ја нашата PTO делови веб продавницата за да ја видите нашите инвентар.

Клучни карактеристики / Предности:

 • Прецизност земјата брзини: Висок капацитет на вртежен момент со тивка работа
 • Екстра голем лежишта & компоненти: Висок вртежен момент и издржливост
 • 1410 серија далечински монтажа на излез вратило: За далечинско пумпа дискови
 • S.A.E. “C” и DIN 5462 директна опции монтирање: Одговара на повеќето популарни пумпи со висок степен на моќност
 • Rotatable директна прирабници планината: Им овозможува на пумпата за да биде поставен за максимална дозвола
 • Две аранжмани собранието: Дозволува PTO да биде монтиран на вратило високи или ниски, од двете страни на преносниот
 • Стандард за подмачкување под притисок: Без дополнителни трошоци

заеднички апликации:

 • Одбива опрема

 • кранови

 • пожар опрема

 • изградба опрема

Muncie CS41 Серија БрошураMuncie CS41 Серија Брошура

Muncie CS41 серија делови сломMuncie CS41 Series PTO Parts Breakdown

Прирачник Muncie CS41 СопственицитеПрирачник Muncie CS41 Серија сопственикот

Упатство за инсталација Muncie CS41Упатство за инсталација Muncie CS41 Серија

Muncie CS41 PTO Серија Димензии

Mucnie CS41 series dimensions

Muncie CS41 PTO Серија
станбена изградбанодуларен лив
брзина на коефициенти3
Излез вратило Опции3
Rotatable пумпа Прирабницастандард
Аранжмани Собранието2
приближна тежина69 lbs. (31.3 Килограм.)
Макс вртежен момент
наизменичното600 lbs.ft. (813 nm)
континуирано420 lbs.ft. (569 nm)
MAX HP (@ 1,000 RPM)
наизменичното114 HP (85 kW)
континуирано80 HP (60 kW)
Камион делови Магазин

Треба слободен ПОДДРШКА ОД ЕДЕН ОД НАШИТЕ ЕКСПЕРТИ?