Muncie CS6 / CS8 PTO

Muncie CS6 CS8 PTOОпис:
На CS6 и CS8 серија се спојки Shift del Torrente, е дизајниран да работи одлично на Алисон 1000 & 2000 серија автоматика и многу актуелни рачни менувачи. Како и сите од Muncie е “спојката Shift” линија на PTOs, на CS6 / 8 нуди популарна директна опции планината пумпа, како и патентиран вратило сопирачките Muncie е, стандардна карактеристика. Надградена мулти-диск спојката кочница може да се користи кога е потребна апсолутен прекин на вратило.

Една неодамнешна опција е редуктор менувачот (CSGB200-125) со што се намалува брзината на излез вратило од 50%, што го прави идеално решение за апликации со мала брзина.

Спојката Shift PTOs се користи во комбинација со СПД-1000A, Систем за заштита на уред, голема мера може да го намали скапи пренос и опрема поправки предизвикани со пречекорување на границите во функција. во прилог, оперативни ограничувања може да се применат за да се осигура безбедноста на операторот на опрема и минувачи.

Ако имате било какви прашања или е потребна помош идентификување на вашиот del Torrente, или делови, контактирајте со нас денес, или јавете ни се од понеделник до петок 8 часот претпладне за да се 5 часот попладне EST на 877-766-4600 или 407-872-1901. Ние нудиме истиот ден, превозот во светот. посетете ја нашата PTO делови веб продавницата за да ја видите нашите инвентар.

Клучни карактеристики / Предности:

 • 23 внесување на пренос на брзини: Одговара на повеќето популарни автоматски и рачни менувачи
 • Три далечински монтажа на излез шахтите во приспособени и прирабница видови: Флексибилност за далечински пумпа дискови
 • S.A.E. “А”, “B”, и “BB”; ОД 5462 директна опции планината пумпа: Одговара на повеќето популарни пумпи
 • Rotatable директна прирабници планината: Им овозможува на пумпата за да биде поставен за максимална дозвола
 • Патентиран Muncie повлечете сопирачките: Спречува вратило ротација во “OFF” Мод
 • Факултативна генератор на пулс: Ај монитор систем за заштита на уред PTO брзина вратило

заеднички апликации:

 • Одбива опрема

 • Љубе Камиони

 • копач derricks

 • Воздушната корпата Камиони

 • Мраз и снег контрола Камиони

Muncie CS6 / CS8 БрошураMuncie CS6 / CS8 Серија Брошура

Muncie CS6 / CS8 серија делови сломMuncie CS6 / CS8 Series Parts Breakdown

Muncie CS6 / Прирачник за сопственик, CS8Muncie CS6 / Прирачник CS8 Серија сопственикот

Muncie CS6 / Упатство за инсталација CS8Muncie CS6 / Упатство за инсталација CS8 PTO

Muncie CS6 Серија

Muncie CS8 Серија

Muncie CS6 CS8 dimensional drawing

димензионални цртежи

Muncie CS6 / CS8 PTO Серија Спецификации
станбена изградбанодуларен лив
брзина на коефициенти7
Излез вратило Опции12
Rotatable пумпа Прирабницастандард
Аранжмани Собранието4
повлечете сопирањестандард
приближна тежина47 lbs. (21.3 Килограм.)
Макс вртежен момент
наизменичното300 lbs.ft. (407 nm)
континуирано210 lbs.ft. (285 nm)
MAX HP (@ 1,000 RPM)
наизменичното57 HP (43 kW)
континуирано40 HP (30 kW)
Камион делови Магазин

Треба слободен ПОДДРШКА ОД ЕДЕН ОД НАШИТЕ ЕКСПЕРТИ?